Noen små søndagstanker

Her kommer noen små søndagstenker først skrevet og publisert 31.01 2016. Det var så deilig å være på møte eller gudstjeneste i dag at jeg bare må få dele det videre. Jeg var fysisk sliten med en forkjølelse i kroppen som har bestemt seg for å sette seg fast og et døgn bak meg med konstant hodepine. Jeg var også lei meg og skuffa med tanke på en kollega som hadde tillagt meg tanker jeg aldri har hatt og som har prøvd spre mistillit videre.

Så møter jeg fellesskap, sang og en forkynnelse som drar meg på riktig spor i løpet av få minutter. Talen startet med en refleksjon over Jesu måltider med disiplene, dreier innom hans korsfestelse og oppstandelse fordi han elsker oss så høyt, og hvordan den tyngste smerten han kanskje kjente på i Getsemane ikke dreide seg om den forestående fysiske og psykiske lidelsen – som jo er ekstrem nok i seg selv, men hans viten om at han skulle ta hele verdens skyld på seg. For min egen del tenker jeg også på det da forestående komplette tap det måtte være for som har dette intime og unike kjærlighetsfelleskapet i treenigheten og skulle oppleve å miste dette på korset.

Taleren dvelte så med forventningene vi har til det fullkomne måltid ved Jesu bord og hvordan han er opptatt av å få med flest mulig til den festen. Og den ender med at han har et praktisk råd til oss; stopp å se på deg selv og se på det større i Jesus. Gud kan virke på tross av våre begrensninger så se på Ham. I det jeg lot meg bevege av dette så kjente jeg at jeg kunne la min egen sårhet og fornærmelse slippe tak, og jeg følte både fred og… lettelse. Og jeg kjente igjen opplevelsen av den nåde som langt overgår noen nåde jeg ville kunne gitt andre. Jeg ønsker dere alle en riktig god søndag!

 


One Response to Noen små søndagstanker

 1. Avatar Nils Reither
  Nils Reither says:

  Hei.
  Dette er et veldig interessant nettsted. Takk for det.

  Men på grunn av at bakgrunnen er sort, og bokstavene hvite, er det veldig vanskelig å lese på siden. Dette er ikke bare min egen erfaring, men det er gjort massevis vi tester på dette, og det viser seg at hvis bakgrunn med sort tekst, gjerne Arial eller New Times Roman fonter er det som gjør det lettest å lese.

  Kanskje dere kan få mange flere, flittigere og gladere lesere hvis dere klarer å fixe dette 🙂 ….