Bokanmeldelse: Svarte hull av Couper&Henbest

Etter en tyngre astronomi-anmeldelse forrige gang gikk jeg nå til den andre enden av skalaen. Til en lettlest bok om astronomi i lekkert design full av bilder og illustrasjoner.

Dette er en bok i storformat, men den er ikke mer enn 44 sider. Selv om den er lettlest og veldig popularisert, så hadde den med flere moment enn jeg husket fra første gang jeg las den. Dette er også den første astronomiboka jeg anmelder som er i norsk oversettelse.

Den omhandler sorte hull, men tar oss også med på tilhørende ting som en stjernes utvikling, kvasarer, Newton og Einsteins tyngdekraftforståelse samt muligheten for hvite hull og ormehull. Med tanke på format og kort tekst så syns jeg den får med en god del. For min smak blir den vel spekulerende rundt det sorte hullets mulige egenskaper. I tillegg er dette en bok fra 1998 som ikke har med seg nyere forskning på strengteori med tanke på egenskapene til sorte hull og singulariteter. Vanskelighetsgrad 1/5 og anbefales til den vitebegjærlige tween eller tenåring for eksempel.