Bokanmeldelse: Big bang (Couper&Henbest)

Tidligere i høst anmeldte vi tvillingboka til denne boka om sorte hull. Denne har samme lekre format, er på 44 sider og er oversatt til norsk denne også.

Boka er rikt illustrert og skrevet på lettfattelig norsk. Den har med mer enn bare hva som skjedde i the big bang. Du får kosmologiske modeller for universets videre utvikling, litt informasjon rundt beregning av alder og avstander med mer.

Boka har med konsept fra GUT, men ikke strengteori. Den skal ha pluss for å skrive ut de voldsomme talla som billion billion billion billion billiondel i stedet for bare å ta med de vanlige forkortelsene med opphøyd i x potens. Jeg savner dog noe mer tidsangivelser rundt når de forskjellige kreftene ble løsrevet og et litt ryddigere oppsett i tidsaksen. Men mye fin info på få sider.

Konklusjon og anbefalt målgruppe er det samme som den andre boka. Vanskelighetsgrad er nok litt vanskeligere enn sorte hull, men ville fremdeles totalt satt 1 av 5. Flott innføringsbok til unge eller voksne som ønsker en minst mulig komplisert fremstilling av avansert fysikk.